Historikk Minimer
25 Latest Articles

Historikk

Nedre Langeland I borettslag ble stiftet i 1970. Det består av 5 blokker med til sammen 150 leiligheter. Hver blokk har 3 innganger og 5 etasjer. 2 av etasjene er underetasjer. Blokkene sto ferdig til innflytting i løpet av 1971/1972.

 

Blokkene ble rehabilitert i 1994. Det ble da skiftet vinduer og balkongdør samt isolert. Utvendig ble det satt på steni-plater.

 

Garasjeanlegget med låsbare porter ble bygget i 1994/95. Det hører én garasje til hver leilighet, nummerert med leilighetsnummer. Disse har kontakter for lys og motorvarmer. Nye garasjeporter ble montert 2015.

 

Det er boder på loft og i kjeller. Disse er nummerert med leilighetsnummer.

 

Inngangspartiene ble malt i 2010, og er nå lyse og fine.

 

Utearealet er fornyet med nye trapper og skråveger opp til garasjeanlegget.

 

Borettslaget leier vaktmester av Nedre Langeland III borettslag. Hans navn er Ronny Holm.

 

I felleskostnadene inngår det forsikringspremie på bruddskader på vannrør, glass og porselen. Forsikring av innbo og løsøre er beboers eget ansvar.

 

Det er bygget miljøhus hvor avfall skal kastes. Det er tilgjengelig regler for sortering av avfallet. Disse husene ble malt i 2010.

 

Borettslaget er tilknyttet kabel-tv gjennom Canal Digital. Anlegget er oppgradert slik at det er muligheter for digital-tv, bredbånd og Ip-telefoni. Dekoder er tilhørende hver leilighet.

 

Balkongene er rehabilitert med utvidelse og innglassing.