Viktig info til våre beboere!


Det verserer mye rundt i borettslaget vårt for tiden – falske rykter, feil info samt underskriftskampanje. Det meste av dette er satt i gang av 3 personer i øverste blokk, dvs Odinsveg 1, 3 og 5. Derfor kommer vi herved med fakta til dere alle.

Det er spørsmål om ferdigstillelse og brukstillatelse er gitt noen, enkelte eller alle balkongene etter rehabilitering. De fleste vet nok at det har vært befaring på sin balkong, av flere personer fra Balco, vår bygningskonsulent samt representanter fra vårt styre.

05.09.2012 ble dette gjort i Odinsveg 1, 3 og 5.
06.09.2012 ble dette gjort i Odinsveg 7, 9 og 11.
27.09.2012 ble dette gjort i Odinsveg 13, 15 og 17.
29.10.2012 ble dette gjort i Odinsveg 19, 21 og 23.
05.11.2012 ble dette gjort i Odinsveg 25, 27 og 29.

Dermed var alle balkonger ferdigstilt og midlertidig brukstillatelse gitt.

28.11.2012 hadde vi overleveringsmøte med Balco, APM og styret.

Styret har ingen bekymring i forbindelse med arbeidet. Det er en beboer i Odinsveg 3 som har sendt bekymringsmelding til kommunen ang brannsikkerheten på balkongene.

Dette har forsinket godkjennelsesattesten fra kommunen nå et halvt år.

Det er avholdt ekstra befaring på balkongene hvor et uavhengig ingeniørfirma deltok sammen med representanter fra Balco. De finner ingen grunn til bekymring, og rapport blir/har blitt sendt til kommunen fra ingeniørfirmaet. Borettslaget venter på den endelige godkjennelsen fra kommunen (de er ikke de raskeste).

Garanti har vi motatt, denne ligger innlåst i hvelv på KOBBL. Vi ser ingen grunn til at denne skal kopieres og sendes rundt til alle beboerne.

I løpet av høsten blir det avholdt 1-års kontroll av balkongene.

- - - - - - -

Vi har også hørt at det verserer rykter om husleieendring, flytting av garasjer etc etc. Dette er ukjent for styret og kommer ikke derfra. Det er nok ”fri fantasi” av noen.

Derimot arbeider vi med innhenting av tilbud på garasjeporter. Dette hører inn under vedlikehold som vi har avsatt penger til i budsjettet.

Likeledes arbeider vi med innhenting av tilbud på port-telefoner. Dette anses etter hvert nødvendig, ettersom det er svært få i hver oppgang som sjekker om yttderdøren er låst mellom kl 22 og 06. Det er ikke riktig at en eller 2 i oppgangen har eneansvar for dette, iallfall hvis det ikke er en avtale om det.
Da slipper vi også alle former for ”selgere” som kommer. De har ikke lov til å selge ved dørene om de ikke har spesial-tillatelse til dette fra politiet. Det er bare å spørre om de har dette.

Alle miljøhusene er nå ferdige med netting som holder flyvende ”objekter” ute. De eneste som blir glade om du ikke lukker døra nå, er skjærene. Da kan de fortsatt kose seg og rote utover søppel.

En bil som var midlertidig parkert ved trafokiosken, ble forsøkt stjålet og deretter tent på. Dette skjedde midt på dagen, så vær obs! Heldigvis oppdaget naboer brannen, slik at det ikke gikk enda verre. Dog veldig kjedelig for vår beboer å miste sin bil på denne måten.

Vi ønsker dere alle god ferie og en riktig god sommer!


Styret i Nedre Langeland I borettslag