Kjære beboere!

Vi håper dere alle har hatt en fin sommer og nytt det flotte været som har vært! De fleste av oss begynner å komme i gang igjen etter ferie og sommer”pause”. Her kommer litt ny info til dere.

Plen
Først ble arbeidet med denne stoppet p g a at ekstraarbeide etter flommen måtte prioriteres. Deretter ble han som har oppdraget, skadet og dermed ytterligere forsinkelser. Men nå ser det ut til at arbeidet er i gang og at vi sent men godt får opparbeidet plenen. Sanden i den gamle sandkassa er fjernet (det trengtes!). Det vil bli lagt matte under huskene som er påkrevet. 2 nye mindre sandkasser med lokk blir satt ut. Da er det viktig at lokket settes på igjen etter bruk, slik at katter og hunder ikke kommer til.

Garasjeporter
Vi har innhentet tilbud på nye vedlikeholdsfrie garasjeporter. Det er også montert inn en prøveport i garasje nr 072. Om det blir denne, er foreløpig ikke avgjort.

Portåpnere inngangsdører
Her har vi også innhentet tilbud på dette. Vi vil gå gjennom disse nærmere. Men dette er en sak som må behandles på general-forsamling ettersom det er ny-anskaffelse (ikke vedlikehold).

Bilbrann
Naboene på andre siden av Øvre Langelandsveg hjalp til med å slukke bilbrannen og dermed ble skadene mindre enn det kunne blitt. De har fått en på skjønnelse for sin oppmerksomhet og hjelpsomhet.

Balkongene
Noen balkonger har fått inn vann ved hardt regnvær. Balco har vært her og utbedret dette. Håper at det nå har blitt bra.
Ellers nærmer det seg også tid for 1-års kontrollen.

Husk å lukke vinduene ved nedbør og når du er borte! Erfaring tilsier at er ditt vindu åpent og det regner inn, kan det komme vann inn hos naboen under.

Hos mange av dere har endestykkene på håndlederne falt av. Vi har plukket opp ganske mange. Sjekk om det mangler hos deg og legg i tilfelle en lapp i postkassa til styret (i Odinsveg 15).

Strøm i garasjer
Det viser seg at en garasjerekke bruker utrolig mye strøm i forhold til de andre. Dette er fellesutgifter som fordeles på alle leilighetene, og er derfor en sak som må undersøkes nærmere.
Styret vil arbeide med å finne ut hvilken garasjerekke dette oppstår i for å utelukke ev jordfeil eller om det er overforbruk av garasjeeier.

Når strømmen blir borte i garasjen/låsen, sjekk da i nærmeste sikringsskap som befinner seg på garasjevegg mot Odinsveg.

Parkering
Ettersom vi har en del nye beboere, vil vi gjenta parkerings-bestemmelsene som gjelder i borettslaget.
Odinsveg er en kommunal og offentlig veg. Her skal det til enhver tid være framkommelig for alle – sykebiler og brannbiler kan ha hastverk f eks, post og søppelbiler skal fram.
Unntaket er flyttebiler. Ellers er det tillatt å parkere inn til inngangspartiet i 12 minutter fo av- og pålasting.
Vi vet aldri når parkeringsvaktene dukker opp, og det kan bli en dyr affære for bileier.
Mange parkerer også i skråningen opp mot garasjerekkene. Dette er ikke ønskelig ettersom det er opparbeidet plen her.
All parkering henvises til gjesteparkeringen, også når det gjelder håndverkere.

Flaggdager
Ettersom alle nå har flagg med feste på balkongene, vil vi opplyse om de offentlige flaggdagene i Norge:

1.januar (1.nyttårsdag)
21. januar – Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag
6. februar – Samefolkets dag
21. februar – Kong Harald Vs fødselsdag
1. påskedag (dato varierer)
1. mai – Offentlig høytidsdag
8. mai – Frigjøringsdagen 1945
17. mai – Gunnlovsdag 1814
1. pinsedag (dato varierer)
7. juni – Unionsoppløsningen 1905
4.juli – Dronning Sonjas fødselsdag
20. juli – Kronprins Haakons fødselsdag
29. julil – Olsok
19. august – Kronprinsesse Mette-Marits fødselsdag
25. desember – 1. Juledag
Valgdag ved Stortingsvalg

Fra styret i Nedre Langeland I borettslag