Kjære medbeboere!

Årets lengste dag er over, og nå står ferie, sol og sommer for døren. Men før vi tar ”ferie”, har vi litt av hvert å informere dere om.

Plastutsetting

Ny liste over utsettingsdatoer henger på oppslagstavlene. Ved siste avhenting var det nok en del av dere som leste feil dato – 3.juni 2015 – istedenfor 29.mai 2016 som sto nederst. Derfor ble flere sekker stående etter avhenting og dessverre i veien for de som henter.

Dere har alle fått infohefte fra Gir, og som vi håper dere tar vare på, leser og følger!

Oppbevaring i garasjer

Etter erfaring fra en beboer anbefaler vi å ikke oppbevare verdigfulle ting i garasjen selv om den er låst. Fordi det er åpning mellom garasjene, kan være det problematisk å få erstatning fra forsikrings-selskapet etter oppdaget tyveri.

Vi minner også om viktigheten med å ha innboforsikring!

Radonundersøkelse

Det er foretatt radonundersøkelse i borettslaget. Det ble målt for høy verdi i 4 leiligheter. Firmaet Radonor som foretok målingene, har vært på besiktigelse og skal ta seg av nødvendig foretak her.

Ved besøket her, minnet Radonor om viktigheten med å ha alle lufteventiler åpne året rundt! Dette er veldig viktig for luftkvaliteten vi puster inn og inneklimaet i leiligheten!

Disse bør også støvsuges/vaskes jevnlig.

Brann

Deler av styret var på KOBBLs temakveld ang brannvern og forebyggende. Her var det mye viktig info å få, og vi vil videreformidle en del til dere her.

Det er svært viktig at rømningsveier er ryddige. Dette vil i vårt tilfelle være trappeoppgangene. Hvis det oppstår brann vil også strømmen forsvinne. Står det da noe i veien i trapper, på trappeavsatser eller inngangsparti, kan det i verste fall gå med liv.

Det er også vesentlig at balkongvinduene ikke er låst. Dette gjelder da etasjene over bakkenivå. Brannvesenet må komme raskt inn hvis det brenner, og få slukket brannen før den brer seg videre.

Og: Bli hvor du er! Hold dører og vinduer igjenlukket.

Det er strengt forbudt å oppbevare gass på loft og i kjeller!

Ikke kast brukte batterier i søppla! Det er ekstremt brannfarlig. Lever det i butikk der de har avfallsdunker for batterier og også for lyspærer og sparepærer. Vi fikk demonstrert hvor fort et batteri fatter brann om det kommer nær feil ting.

Ladere må ikke stå i kontakten når det ikke er i bruk, og må ikke brukes over natta.Vaskemaskiner, tørketromler, oppvaskmaskiner o l må ikke være i gang om natta eller når du ikke er hjemme.

Åpne dører fra trappeoppgang

Vær forsiktig med å ha både mellomdør og ytterdør åpen i oppgangene. Det har faktisk skjedd at en katt har kommet seg opp og inn på loftet i ene blokka her, og ble dermed innstengt.Bruk heller vinduene til lufting.

Døra inn til leiligheten skal være lukket, den må ikke brukes til utlufting fra leiligheten.

Salg av leiligheter

Leiligheter som er til salgs i vårt borettslag, er populære og lettsolgte. Mange blir solgt allerede ved første visning.

Lys

Nå som dagene igjen blir litt kortere og mørkere dag for dag, er det fint at gatelysene igjen lyser opp rundt oss.

Lysene på garasjene fra trafokiosken og opp til Valhallvegen som har vært ute av drift en periode, er nå reparert.

Så vil vi ønske dere en riktig god sommer!

                                                                             Styret i Nedre Langeland 1 borettslag