Strøing
Høsten er nå over og vi går inn i vintermånedene. Da kan vi forvente at det kan være glatt ute. Det er strøsand i dunkene som står i yttergangen i hver oppgang – til alles benyttelse ved behov.Er dunken i din oppgang tom, så ring vaktmester. Han vil fylle den opp.
I ”krakkene” utenfor blokkene er det også grus til strøing ved behov.

Brannslukningssjekk
1.desember er det batteribytte-dagen. Dere vil også i år få et batteri samt fyrstikker for testing av røykvarsler til hver leilighet for dette bruk. Her medfølger 2 ark. Det ene er beboers eget sjekkark. Det andre som det står ”TIL STYRET” på, fyller du ut og legger i styrets postkasse i Odinsveg 15. Det er veldig viktig at denne sjekken utføres av alle. Vi vil helst unngå branner.
Ved siden av får dere også en gave fra borettslaget!

Brannhemmende vegger
Som bekjent jobber vi med å få opp en brannhemmende vegg til i hver blokk. Forarbeidet er nå avsluttet. Arbeidet vil bli satt i gang i mars/april, noe væravhengig. Manglende del på nåværende vegg blir også ordnet samtidig.

Garasjen
Hvis lyspæren må skiftes i din garasje, så kontakt vaktmester! Han ordner dette.
Er det noe feil/problem med portåpneren, så kontakt Jan Reiersen tlf 915 80 240. Men sjekk først om det kun er batteriet som må skiftes, det er beboers eget ansvar.
Pga brannfare er det ikke tillatt å bruke kupévarmer eller lade EL-biler i garasjene våre. Kun motorvarmer er tillatt.

Søppelcontainere
Vi vil ikke få disse nye søppelcontainerne. Kommunen har vært her på befaring. Disse måtte i så fall plasseres der søppelhusene nå står, og det ble for dyrt for kommunen å fjerne disse og bygge om pga grunnmuren.
Vær så snill – ikke kast glass/metallbokser med matrester i glass- og metallbeholderne!
Det kan fort skape vond lukt og tiltrekke seg udyr samt at det ifølge Girs regler – se folder mottatt derfra – skal være renvasket det som kastes der.
Husk å dele opp pappesker så det ikke blir overfylt med en gang.
Ingenting skal settes på gulvet i søppelhuset. Alt elektrisk skal leveres til en elektrisk forretning. Batterier er veldig brannfarlig sammen med restavfall. Og plast samler du i sekk og setter ut bestemt dato.
På Extra (og i andre butikker) har de beholdere for å kaste batterier, lyspærer etc i. Ta dette med f eks dit!

Internett / tv-dekoder
Hvis du ikke har tv-signaler, prøv følgende:
Ta ut stikk-kontakt og sett inn igjen, sjekk at alle ledninger er tilkoblet der de skal, slå av og på.
Hvis ingenting av dette hjelper, så må dere ringe Canal Digital tlf 06090.
ØSTNYTT finner du på kanal 999.

Husk at dekoderen og internettmodem tilhører leiligheten og er Canal Digitals eiendom! Ved fraflytting gir du beskjed til Canal Digital. Ved innflytting må ny beboer selv kontakte Canal Digital og melde fra om dette. Ha kortet som sitter i dekoderen klart når du ringer.

Andre ting som tilhører leiligheten, er balkongflagget, røykvarsler og skumapparat.

Garasjesalg
Dette er forbudt i vårt borettslag, likeså all forretningsdrift utført fra leiligheten.

Gjesteparkeringsplasser
Gjester må parkere på oppmerkede plasser. Det er 15 plasser øverst mot svingen. Ved trafokiosken er det 12 plasser (ny oppmerking vil komme her). I enden av Odinsveg mot Trymsveg er det laget til en gjesteparkeringsplass. Oppmerking for 6-7 biler blir gjort her.

Ellers har dere alle fått utdelt skriv om parkering. Det er viktig at parkering skjer på oppmerket plass for å unngå parkeringsbot. Vi har fått info om at parkeringsvaktene vil følge med her. Og plassene er for våre beboeres gjester – ikke beboerne! Har dere 2 biler, så må dere undersøke om leie av en ledig garasje.

Kloakkledninger
Bunnledningene begynner å bli i dårlig tilstand, så vi må vurdere å gjøre noe med dette. Det kommer vi tilbake til i 2017.


Dere har sikkert lagt merke til at trærne langs Odinsveg er blitt ”frisert”. Pga garasjene og takrennene er dette en fordel. Det store, gamle treet vårt er hugget ned. Dette var råttent innvendig, og med fare for å falle ned.
Takrenner på garasjene samt rennene i framkant er renset.
Fotballmålene våre på plenen har blitt flittig brukt, og det er hyggelig. Nå er de tatt inn for vinteren.

Så ønsker vi dere en riktig fin adventstid med forberedelser og forventninger fram mot jul!

Styret i Nedre Langeland I borettslag